logo
01/05
30/04
2 ...

Зеленський уже 2 місяці не підписує закон щодо спрощеного списання майна ЗСУ

03-12-2023 15:181070

Зеленський уже 2 місяці не підписує закон щодо спрощеного списання майна ЗСУ
Фото: ілюстративне

Секретар комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко розповів про проблеми із підписанням закону щодо списання майна ЗСУ.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.  

За його словами, уже пройшло майже 2 місяці як закон про спрощення списання майна у ЗСУ надійшов на підпис Президенту, але його досі не підписано.  

«І це на фоні гучних заяв від ОП, що вони все роблять для наших захисників. Хочеться звернутися до Президента і нагадати, що він гарант додержання Конституції, тому в першу чергу сам зобов'язаний її виконувати, і підписувати або ветувати прийняті Парламентом закони. Ми у ВРУ їх приймаємо не для того, аби в ОП їх відкладали в довгий ящик. Особливо це стосується законів, що приймаються на прохання військовослужбовців. Їх потрібно підписувати невідкладно!», – наголосив Роман Костенко.

«Наші захисники вже пропонують мені створити петицію з вимогою до Президента аби він підписав закон (законопроєкт №10039). Але мені стає дуже соромно коли я чую такі пропозиції, хоча депутати зробили все від нас залежне. Соромно за те, що люди з фронту в черговий раз повинні штовхати владу петиціями, або іншими способом щоб влада виконувала свої обовʼязки і зробила щось для них. Так не повинно бути. Війна нікого нічому не вчить», – долав він.

Детальніше про це Роман Костенко розповів у коментарі NV:

Як повідомляли, 6 жовтня Верховна Рада України спростила процедуру списання втраченого в бою військового майна, ухваливши законопроєкт № 10039 про внесення відповідних змін до закону «Про правовий режим майна у Збройних силах України». За нього проголосували 302 народних депутати.

Згодом Міноборони дозволило списувати втрачене в бою майно за спрощеною процедурою.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news