logo
04/05
03/05
2 ...

На волонтерському саміті у Львові закликали владу до співпраці для допомоги війську (ФОТО)

04-12-2023 10:25608

На волонтерському саміті у Львові закликали владу до співпраці для допомоги війську (ФОТО)

У неділю, 3 грудня, у межах ІІІ Міжнародного волонтерського саміту волонтери закликали владу на усіх рівнях та по всій території України співпрацювати з військовими частинами та з волонтерами.

Саміт об’єднав представників влади, учасників провідних волонтерських та благодійних ініціатив, військових, громадських активістів, депутатів, повідомила депутатка облради Ірина Супрун.

«Наша зустріч – це черговий крок до врегулювання співпраці між волонтерами, органами місцевого самоврядування, щоб оперативно допомагати Збройним Силам України.

Волонтерство сьогодні займає величезну частину в житті кожного українця. З початку російської агресії ми зрозуміли, що без допомоги волонтерів ми б не досягли того, що зараз маємо.

Нам необхідно робити все для того, щоб модель трикутника «військові – волонтери – влада» в Україні забезпечувала ЗСУ насправді тим, чого вони потребують.

Саме сьогодні усім сторонам вдалося почути один одного, без звинувачень та пошуку винних. І ми почали рухатися в правильному напрямку - напрямку напрацювання дієвих рішень, розробки необхідних законопроєктів», - розповіла Ірина Супрун.

Як наголосив виконавчий директор Асоціації  місцевих рад «Ради Львівщини» Данило Сороковий, багато є невирішених питань та пропозицій щодо полегшення діяльності волонтерів.

«Радує те, що на таких заходах відбувається комунікація для подальшої ефективної боротьби з ворогом. Зараз усі мають робити усе для нашої перемоги», - сказав Данило Сороковий.

У межах заходу відбулися панельні дискусії за участю військових, волонтерів, зокрема іноземних.  

Наприкінці саміту учасники підписали резолюцію задля подальшої співпраці.

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news