logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

У Львові відбудеться міні-фестиваль сучасної драматургії «Текст. Драма. Донат»

04-12-2023 11:21662

У Львові відбудеться міні-фестиваль сучасної драматургії «Текст. Драма. Донат»

З 6 по 9 грудня у Львові відбудеться 3-ий міні-фестиваль сучасної драматургії «Текст. Драма. Донат» за підсумками IX Конкурсу пʼєс «ДРАМА.UA» 2023, організатором якого є ГО Мистецька майстерня «Драбина».

Як повідомляють організатори, цьогоріч у фестивалі будуть представлені 4 пʼєси, переможці IX Конкурсу пʼєс «ДРАМА.UA» 2023. Вони написані у перший рік повномасштабного вторгнення. Всі п'єси у якийсь спосіб говорять про дім, втрачений чи здобутий. Відтак тема дому була обрана у якості наскрізної.

«Дуже цінно, що у нас є змога цьогоріч проводити мініфестиваль “Текст. Драма. Донат”. Під час проведення Конкурсу п’єс “Драма.UA” у 2023 р. ми отримали велику кількість важливих і сильних драматургічних текстів, які допомагають рефлексувати та фіксувати ту воєнну реальність, в якій ми живемо зараз. А завдяки кооперації з Театром Лесі Українки та за підтримки Фундації ЗМІН, ці тексти втіляться на сцені та в аудіопросторі. Хочеться вірити, що ми - разом з усіма нашими партнерами та учасниками цього проєкту - робимо свій маленький вклад в осмислення наших спільних травм, аби лікувати їх разом і мати сили відбудовувати нашу країну теж разом», – розповідає Вікторія Швидко, виконавча директорка ГО Мистецька майстерня «Драбина».

Варто зазначити, що всі пʼєси будуть записані в аудіоформаті для Аудіосцени Театру Лесі, відтак твори сучасної драматургія завжди будуть у доступі для прослуховування на всіх популярних платформах Spotify, Apple Podcasts, YouTube та Google Podcasts.

Традиційно міні-фестиваль завжди повʼязаний з солодощами. Цього року організатори обрали донат – слово, яке тепер асоціюється не тільки зі смаколиками, але і з підтримкою, єдністю, любовʼю.

У межах фестивалю буде проводитися збір на потреби волонтерської команди «Понеділковий госпіталь», учасники та учасниці якої відвідують військові госпіталі і підтримують поранених бійців. Ціль – зібрати 12 000 грн. Долучитися до збору можна задонативши на вході.

Фестиваль відбуватиметься у приміщенні Театру Лесі Українки.

Детальна програма читань: 

06/12 (ср) 18:00 - “Моє пекло”  

Драматургиня: Оксана Савченко

Режисер: Сергій Литвиненко

Локація: мала сцена 

07/12 (чт) 18:00 – “Море залишиться”  

Драматург: Олег Михайлов

Режисер: Сергій Климець

Локація: мала сцена 

08/12 (пт) 18:00 - “Атомна русалка”  

Драматург: Андрій Бондаренко

Режисер: Василь Колісник

Локація: велика сцена 

09/12 (сб) 18:00 - “Марафон “російська рулетка”  

Драматургиня: Катерина Пенькова

Режисер: Андрій Кравчук.

Локація: мала сцена. 

Вхід на міні-фестиваль – будь-який донат (усі виручені кошти підуть на збір для Понеділкового госпіталю) за умови попередньої реєстрації.

Leopolis.news