logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

Львівська поетеса Наталія Калиновська бере участь у «Національному тижні читання»

05-12-2023 10:48880

Львівська поетеса Наталія Калиновська бере участь у «Національному тижні читання»
Фото: Миколи Сенейка

Учора, 4 грудня, у бібліотеці СЗШ №40 м. Львова відбулося літературне рандеву з відомою  львівською поетесою,  членкинею Національної спілки письменників України, Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини», Національної спілки журналістів України, Заслуженої діячки естрадного мистецтва України Наталії Калиновської.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

Зустріч з Наталією Калиновською проведена в рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції "Національний тиждень читання", яка триватиме до 10 грудня. Письменниця презентувала свої поетичні книжки  «Душа лікується тобою», «Миті одкровень».

Присутніх Наталія Калиновська приємно порадувала колективною збіркою віршів  «Голос війни», в якій надруковані поетичні твори дітей, що брали участь у заснованому нею Всеукраїнському літературному конкурсі серед учнівської молоді «У римах світлих оживає слово».

У «Голосі війни», зазначила Наталія Калиновська, юні поети з різних куточків України у віршах передають любов до Батьківщини, біль від втрат  і водночас віру в Перемогу ЗСУ над ворогом.

Нагадаємо, що з ініціативи Українського інституту книги 4 грудня розпочалася Всеукраїнська інформаційно-просвітницькаа тематична акція "Національний тиждень читання». Вона проводиться під гаслом «Бути своїми».

До «Національного тижня читання» активно долучаються бібліотеки Львова, Зокрема, у книгозбірні Рх на Городоцькій у межах акції «Бути своїм» запланована зустріч з читачами поетеси Наталії Калиновської й Ігоря Маршалка – головного редактора обласної газети «Життя і праця». Передбачені інші літературні заходи.

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news