logo
07/05
2 ...

Волонтери отримали відзнаку президента «Золоте серце» (ВІДЕО)

05-12-2023 16:24783

Волонтери отримали відзнаку президента «Золоте серце» (ВІДЕО)
Фото: Офісу президента

У Міжнародний день волонтера Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками українського волонтерського руху та вручив їм відзнаку Президента «Золоте серце».

Про це повідомляє Офіс президента. 

«На мій погляд, символічно, що цей день відзначається напередодні Дня Збройних Сил України. Бо українські волонтери – це фактично ще один рід наших військ, іще одна наша сила. Наша гвардія небайдужих. Наша армія активних українців», – сказав у виступі Глава держави. 

Він відзначив, що волонтерський рух не має власного однострою чи офіційного гасла, але є два слова, які влучно його змальовують: «плюс» та «дякую». 

На переконання Президента, за коротким словом «плюс» слідує велика, важка робота.

 «Все, що ви робите задля того, аби цей «плюс» втілився в реальне наше життя... За одним цим словом можуть стояти десятки повідомлень, сотні дзвінків, тисячі кілометрів дороги, години й навіть дні без сну, відпочинку», – зазначив Володимир Зеленський. 

Друге слово – слово подяки волонтерам – просте, але водночас безцінне, наголосив Глава держави. 

«Дякую», яке кажуть вам мільйони людей, яких ви підтримуєте. «Дякую», яке завжди кажу вам я – від щирого серця абсолютно… Я вам дуже вдячний за те, що ви робите щоденно, постійно, усі роки, весь цей час. І всім, хто допомагає Силам безпеки й оборони, усім, хто захищає країну. Допомагає на передовій, допомагає на місцях. Допомагає переселенцям, тим, хто втратив домівку, тим, хто втратив роботу, тим, хто втратив близьких, допомагає звільненим із полону, тим, хто потребує реабілітації, протезування, психологічної допомоги. Багато всього, що дуже важливо. Літнім людям, нашим дітям. Загалом – це допомагати Україні», – сказав Президент. 

Як акцентував Володимир Зеленський, нині до волонтерського руху в Україні дотичні мільйони людей. Цьогоріч 40 громадян удостоєні відзнаки Президента «Золоте серце». 

«Ті, хто присутні тут особисто, символізують загальнонаціональний волонтерський вогонь. Це люди з багатьох регіонів України, які допомагають на різних напрямках, різним групам, різним людям, категоріям людей. Разом є уособленням великого руху українців, яким не байдуже. Уособленням усіх наших волонтерів, що є надійними союзниками для всіх нас – нашого народу, нашої держави. Її плечем, опорою, рушійною силою милосердя задля життя, задля свободи. Люди з великим серцем», – наголосив Володимир Зеленський. 

За вагомий особистий внесок у надання волонтерської допомоги та розвиток волонтерського руху відзнаку Президента України «Золоте серце» отримали представники волонтерських організацій і рухів, які сприяють забезпеченню оборони, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією Росії та подоланню її наслідків. 

Відзнаку з рук Володимира Зеленського одержали волонтери Альона Айвазян, Володимир Анісімов, Давид Джалагонія, Андрій Зарічанський, Наталія Карташева, Тата Кеплер, Людмила Кучер, Віталій Лифарь, Максим Мостовий, Сергій та Анастасії Рибальченки, Юрій Тира.  

«Всі вони надавали допомогу у забезпеченні фронту, евакуації поранених, гуманітарну допомогу вимушеним переселенцям», – йдеться у повідомленні.

Leopolis.news