logo
30/04
29/04
28/04
27/04
26/04
2 ...

Умєров зустрівся з Остіном у Пентагоні: обговорили 5 питань

07-12-2023 17:23676

Умєров зустрівся з Остіном у Пентагоні: обговорили 5 питань
Фото: Міноборони

Міністр оборони України Рустем Умєров провів зустріч з Міністром оборони США Ллойдом Остіном у Пентагоні.

Про це він повідомив у Фейсбук.

«Тепла та продуктивна зустріч з Міністром оборони США Ллойдом Остіном у Пентагоні», – написав Умєров.

До зустрічі долучилися заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк, заступник начальника Генштабу генерал-майор Олександр Кириленко, Посол України в США Оксана Маркарова.

За слвоами Рустема Умєрова, обговорили конкретні кроки та рішення, які значно вплинуть на обороноздатність України, зокрема:

1. Стратегічні цілі та план операцій України на 2024 рік. Серед того, про що можемо говорити вже зараз – локалізація виробництва в Україні, потреби та спроможності наших країн, можливості для розвитку співробітництва, інвестиції та будівництво спільних підприємств.

2. Конференція розвитку оборонної індустрії. У Вашингтоні зібрались представники понад 350 українських та американських виробництв. Українська зброя, техніка та технології мають – це питання національних інтересів.

3. Посилення протиповітряної оборони. Це особливо важливо в зимовий період.

4. Будівництво фортифікаційних споруд. Поінформував Секретаря Остіна про те, що Міноборони займається посиленням фортифікацій уздовж лінії фронту відповідно до потреб та пріоритетів війська.

5. НАТО. Це окремий пріоритет для нас на 2024 рік. Наша мета – привести Сили оборони у відповідність до принципів та стандартів Альянсу.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news          ___