logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Аграрії Львівщини отримали кредити на розвиток бізнесу: яка сума

11-12-2023 19:52569

Аграрії Львівщини отримали кредити на розвиток бізнесу: яка сума
Фото: AgroTimes.ua

Шість об’єктів підприємництва отримали кредити на 10 тисяч гривень для створення і розвитку виробництв.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

У цьому році у Львівській області в межах Комплексної програми підтримки сільського господарства на 20212025 роки реалізовувався напрям, що передбачав виділення пільгових кредитів для втілення бізнес-планів у сфері створення (придбання) об’єктів для зберігання, заморозки, перероблення та передпродажної підготовки сільськогосподарської продукції.

Шість суб’єктів підприємництва отримали довгострокові пільгові кредити на суму 10 тисяч гривень. Ці кошти вклали в модернізацію підприємств та створення нових об’єктів, зокрема цехів з перероблення власної картоплі, сої; виробництва гранульованого корму для річкової риби,  та трьох об’єктів для сушіння та зберігання зернових та технічних культур.

«Цей напрям Комплексної програми надав можливість аграріям області вирішити проблему дефіциту фінансових ресурсів та збуту продукції  через її перероблення. Такий підхід дає економічну вигоду як окремим підприємствам, так і всій області, сприяє розвитку галузі та додає значну вартість кінцевому продукту», — зазначила заступник директора департаменту агропромислового розвитку Людмила Гончаренко. 

В сучасних економічних умовах одним з основних індикаторів діяльності економіки, зокрема і сільського господарства, є створення об’єктів виробництва з доданою вартістю. Це є стратегічним орієнтиром формування системи продовольчого забезпечення країни та розвитку аграрного сектору економіки.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news