logo
27/04
26/04
25/04
2 ...

Остін заявив, що США допоможуть Україні відбити російську агресію в найближчі роки

12-12-2023 12:40801

Остін заявив, що США допоможуть Україні відбити російську агресію в найближчі роки
Фото: rbc.ua

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив, що Вашингтон допоможе Києву у створенні майбутніх сил для відбиття російської агресії в найближчі роки.

Як пише «Європейська правда», про це він сказав під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Національному університеті оборони США, повідомляє пресслужба Пентагону.

«Разом з нашими союзниками та партнерами ми сповнені рішучості допомогти Україні консолідувати й розширити її здобутки на полі бою, а також побудувати майбутні сили, здатні відбити російську агресію в найближчі роки», – зазначив Остін.

За його словами, зобов'язання Вашингтона підтримувати Київ проти російської агресії є непохитним, а сама Україна має величезне значення для безпеки США та для траєкторії глобальної безпеки в 21-му столітті.

«І Америка буде в більшій безпеці, якщо ми дамо зрозуміти потенційним агресорам в усьому світі, що вони не можуть вирішувати, яким країнам жити, а яким вмирати», – резюмував Остін.

Напередодні президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до США і вже зустрівся міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

Раніше Остін заявив, що США не дозволять російському президенту Владіміру Путіну перемогти у розв’язаній ним війні проти України, а ХАМАС – у конфлікті проти Ізраїлю.

Перед цим держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що серед членів НАТО зберігається рішучість далі підтримувати Україну у боротьбі з російською агресією.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news