logo
01/05
30/04
2 ...

З нового року у Бродах підвищать тарифи на водопостачання та водовідведення

13-12-2023 11:07845

З нового року у Бродах підвищать тарифи на водопостачання та водовідведення
Фото: автора

З першого січня 2024 року в місті Броди тарифи на централізоване водопостачання складатимуть 22,83 грн за 1м3 (з ПДВ), що на 4,03 грн більше, ніж у 2023-му. А вартість централізованого водовідведення – 38,32 грн за 1м3 (з ПДВ), що є більшою на 3,62 грн.

Про це містяни дізналися буквально на днях, коли отримали так звані платіжки від КП «Бродиводоканал» за минулий місяць листопад. Хоча рішення Бродівського міськвиконкому «Про встановлення тарифів на послуги КП «Бродиводоканал» з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», № 301/02-02, було прийнято ще 18 жовтня цього року.

Варто наголосити, що вищезазначене рішення було прийняте не депутатами Бродівської міської ради – не тими, кого вибрали люди, а саме членами виконкому Бродівської міськради, яких, згідно нашого, образно кажучи, недолугого чинного законодавства, одноосібно назначив мер міста Броди Белей А.А., і яких деякі активні бродівчани вважають «рабами мера».

Однак, перед прийняттям рішення про підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення, йдеться у преамбулі цього документа, 4 жовтня відбулися громадські слухання. І про це є звіт, у якому зазначено, що учасниками таких «громадських» слухань були: заступники голови міста Роман Сподарик (сват мера), Ірина Олеха, Олександр Єлиневський та чиновники апарату мерії, зокрема начальник відділу розвитку інфраструктури та житлово-комунального господарства Руслан Горбаль, начальниця відділу правового забезпечення та виявлення корупції Марія Повшак, а також директор КП «Бродиводоканал» Ярослав Ониськів і ще одна пані на прізвище Лозова Н. (так зазначено у звіті – авт.), соціальний статус якої з’ясувати не вдалося. Пересічних мешканців міста громадськість на цих слуханнях представляв мешканець Бродів Михайло Чунгін. Він, до речі, запропонував тарифи розділити за категорією споживачів – для населення і для інших. Проте, його пропозицію було відхилено.

Ось така «громадськість» брала участь у слуханнях щодо підвищення тарифів на водопостачання і водовідведення у місті Броди й вирішила, що їх конче треба збільшувати.

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news