logo
28/04
27/04
26/04
25/04
2 ...

Зеленський прибув із візитом до Норвегії

13-12-2023 11:22605

Зеленський прибув із візитом до Норвегії
Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський після поїздки до США прибув з візитом до Норвегії.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на анонс візиту пресслужби уряду Норвегії.

Зеленського у рамках візиту прийме прем’єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре.

Лідери мають обговорити низку питань, зокрема подальшу підтримку для України. Після їхньої зустрічі планується пресконференція. 

«Норвегія продовжить підтримувати Україну у боротьбі, в якій вона захищає себе. Ми надаємо цілеспрямовану довгострокову підтримку Україні у її боротьбі за волю і демократію. Зусилля України важливі для того, щоб убезпечити свободу та безпеку також тут, у Норвегії», – зазначив прем’єр. 

«Президент Зеленський також буде присутній на саміті нордичних країн, що проходить в Осло цього ж дня», – зазначають у комюніке.

Також деталі про свій візит до Осло Зеленський повідомив у Telegram.

«Прибув до Осло для участі в другому Саміті Україна – Північна Європа.

Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції говоритимемо про посилення оборонної, політичної та економічної співпраці, про наше спільне майбутнє в Європі. Наша мета – безпека та справедливий і міцний мир на континенті.

Також проведу двосторонні переговори з учасниками Саміту. Зустрінуся з Його Величністю Королем Гаральдом V, відвідаю Стортинг, поспілкуюся з норвезькими політиками та підприємцями.

Особисто подякую Норвегії за всю дуже вчасну та принципову підтримку, яку вона надавала Україні від початку повномасштабного вторгнення», - повідомив Зеленський.

Як повідомляє NRK, також запланована аудієнція у короля Норвегії за присутності усієї королівської родини.

Крім того, Зеленський виступить з промовою у Стортингу, парламенті Норвегії.

Норвегія, як відомо, є однією з учасниць коаліції щодо F-16 для України, а також у партнерстві з Британією сприятиме стратегічному посиленню Військово-морських сил України. 

Крім того, країна у співпраці з сусідами купуватиме артилерійські снаряди для України, а також регулярно надає кошти на гуманітарну допомогу. 

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news