logo
04/05
03/05
02/05
01/05
2 ...

Суд оголосив вирок львівському лікарю-інфекціоністу, який пропонував $15 тис. за виїзд з України

13-12-2023 12:37531

Суд оголосив вирок львівському лікарю-інфекціоністу, який пропонував $15 тис. за виїзд з України
Фото: Львівська обласна прокуратура

За публічного обвинувачення прокурорів Львівської обласної прокуратури суд визнав винним лікаря одного з комунальних медичних закладів Львова у наданні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 369 КК України).

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

Йому призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

Прокурори довели, що у березні 2022 року, лікар-інфекціоніст, будучи військовозобов'язаним, попри встановлену чинним законодавством заборону, намагався виїхати до Республіки Польщі.

Для цього він намагався надати неправомірну вигоду в розмірі 15 000 доларів США двом співробітникам Служби безпеки України, за «вирішення питання» щодо безперешкодного перетину ним державного кордону. Однак, офіцери спецслужби у встановленому порядку повідомили керівництво про протиправну пропозицію.

Фігуранта було затримано правоохоронцями під час одержання усієї суми запропонованих коштів.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами та оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБ України.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

У прокуратурі не називають ім’я лікаря, однак йдеться про колишнього заступника головного лікаря Львівської обласної інфекційної лікарні Ігоря Берника, якого мобілізували після спроби втекти за кордон за 15 тис. доларів хабара.

Також повідомлялося, що Берника оштрафували за недбале ставлення до військової служби. Лікар перебував на службі у госпіталі прикордонників.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news