logo
24/04
23/04
22/04
19/04
2 ...

Сільська школа Самбірського району збагатилась двома спортивними об’єктами

21-10-2019 11:271292

Сільська школа Самбірського району збагатилась двома спортивними об’єктами

Вчора, 20 жовтня, в новітню історію опорної школи с. Воютичі Самбірського району вписані дві події. В цьому навчальному закладі урочисто відкрито та освячено красень міні-стадіон із штучним покриттям і ще красивіший, побудований за всіма вимогами, спортивний зал.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news. 

Учні школи, яка розвивається і вже багато зроблено для удосконалення навчально-виховного процесу, не мали де належно тренуватись, займатись улюбленими видами спорту. Так визріла гостра потреба в спортивних об’єктах. Дирекція, громада Воютицької ОТГ проявили ініціативу. Її підтримали районна рада, райдержадміністрація, народний депутат України та депутати Львівської обласної ради від Самбірщини. Не обійшлось без допомоги відповідних структур області. Спільно вдалось в повному обсязі розв’язати всі необхідні організаційні, будівельні та фінансові проблеми.

Так збулась мрія дирекції школи, її вихованців. Ось чому подія стала справжнім святом здорового способу життя. Учні підготували тематичний сценарій. Звучав державний Гімн. Не забули вшанувати пам’ять загиблих у зоні АТО колишніх випускників школи, які любили спорт. До їхніх могил на сільському кладовищі поклали живі квіти.

Розділити радість учнів та чисельно зібраних жителів села прибули обласні обранці Олег Домчак, Володимир Кужидло, керівництво району  – голова райради Віталій Кімак, в.о. голови РДА Петро Герман та представники ОДА.

Було багато спогадів, подарунків. У вітальних виступах наголошувалось побажання, щоб на спортивних майданчиках завжди лунали удари по м’ячу, дзвінка дитяча радість перемог, а м’язи молоді наливались силою, плекали в собі здоровий спосіб життя. 

. На освяченому міні-стадіоні серед учнівських команд відбувся футбольний матч. Але розпочати його та забити перший гол було доручено директорці школи Надії Титар. Після оглядин спортивного залу депутат обласної ради Олег Домчак випробував баскетбольний щит і двома кидками з відстані майстерно влучив у корзину, чим приємно порадував присутніх.

На Самбірщині, за словами голови районної ради Віталія Кімака, за останні роки відкрито не один стадіон із штучним покриттям. А ось одразу два – і міні-стадіон, і новозбудований спортивний зал уперше. На цьому не зупиняємося.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news 

Фото Миколи Сенейка