logo
19/04
18/04
2 ...

Львів співпрацюватиме з містами Великобританії у галузях освіти, науки, екології

21-10-2019 14:451004

Львів співпрацюватиме з містами Великобританії у галузях освіти, науки, екології

Про спільні проекти у сферах освіти, науки, екології та ІТ міський голова Львова Андрій Садовий поспілкувався з надзвичайним та повноважним послом Великобританії в Україні Меліндою Сіммонс.

Про це інформує прес-служба ЛМР.

Дипломат у Львові — вперше, позаяк посаду посла обійняла лише півроку тому.

«Я тут вперше. Це дивовижне місто — з його чарівними історичними будівлями та вулицями і надзвичайно красивими церквами», — зазначила вона.

Міський голова першочергово розповів пані послу про Львів, сфери економіки, які найактивніше розвиваються, найближчі плани місцевої влади, а також можливі напрями для співпраці з британськими містами.

«Активно розвивається ІТ: у нас шалена динаміка, а ще ми нещодавно почали будувати ІТ-парк на 14000 робочих місць. Також стрімкий розвиток туризму: торік ми прийняли 2,5 мільйони відвідувачів, а це великий вплив на економіку міста. Окрім того, займаємось містобудуванням: у Львові з нуля виробляють тролейбуси, електробуси й трамваї. Моя мрія — щоб весь громадський транспорт міста був екологічним. Чомусь в Україні ніхто не займається чистотою повітря, а 30% усіх хворіб — саме через нього. Ми маємо амбіцію — стати найекологічнішим містом в Україні. Тож Львів відкритий до закордонного досвіду та експертизи», — сказав Андрій Садовий.

Також мер наголосив на важливості розвитку освіти, зокрема — на інноваційних методах спонукання учнів та студентів до вивчення науки й реалізації свого потенціалу. Окрім того, розповів про ідею створення у Львові сучасних науково-дослідних центрів із акцентом на новітніх технологіях та сталому розвитку.

«Сьогодні конкуренцію виграють ті міста, які йдуть попереду. Маючи такий великий потенціал, ми повинні його використовувати, — підкреслив мер. — Скажімо, торік ми в місті почали тестувати отримання безумовного доходу. А хто може претендувати на таке? Лише науковці. Ми розробили спеціальну програму — „Львівська система дослідників“, у межах якої 40 дослідників щомісяця отримують по 10000 грн. від міста, а 20 — по 6000 грн., на розвиток своєї діяльності. А потім ці вчені стануть тренерами для наших шкіл та працюватимуть над тим, аби спонукати дітей займатися наукою».

Відтак, пані посол запропонувала міському голові допомогу та підтримку з боку Великобританії у розвитку сфери. «У Британській раді було 2 програми, схожі за змістом до того, чого ви прагнете: „Наука для шкіл“ та „Програма розвитку для вчителів“. Ми з радістю поділимось із вами досвідом та передамо наші напрацювання. Та й загалом: нас цікавлять всі можливості та напрями для співпраці з міською громадою», — наголосила Мелінда Сіммонс. 

Leopolis.news