logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
2 ...

Голова Львівської ОДА зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні

21-10-2019 15:291175

Голова Львівської ОДА  зустрівся із Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні
Фото: Ілюстративне

Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс прибула сьогодні, 21 жовтня, з першим візитом на Львівщину та зустрілась з головою Львівської ОДА Маркіяном Мальським.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Очільник області привітав гостю та висловив сподівання, що візит стане поштовхом до подальшого співробітництва між Великою Британією та Україною, зокрема Львівщиною. Також Маркіян Мальський висловив подяку за підтримку України у боротьбі з російською агресією та технічну допомогу, яку надає Уряд Великої Британії нашій державі.

У межах розмови сторони порушили питання забезпечення потреб внутрішньо-переміщених осіб, які постраждали від російської агресії та проживають на території Львівщини.

Як зазначила Мелінда Сіммонс, розуміння та вивчення потреб переселенців є одним з її пріоритетних завдань на посаді.

«Серед моїх пріоритетних завдань – вивчення потреб внутрішньо-переміщених осіб та те, чим Велика Британія може бути корисна в цій ситуації. Також це сприяння розвитку туризму та інвестиційна співпраця»,- зазначила Мелінда Сіммонс.

Зі свого боку Маркіян Мальський підкреслив важливість британської допомоги у психологічній реабілітації військовослужбовців, які брали участь у військових діях на Сході України.

Значну увагу в межах зустрічі приділили інвестиційній співпраці регіону з британськими партнерами. Відтак, голова Львівської ОДА зазначив, що Львівщина є безпечною для інвестицій.

«Для британських інвесторів цікавим могло б бути співробітництво у сфері IT, адже на території Львівщини працює понад 20 тисяч програмістів і їхня кількість зростає з року в рік. Також в області розвивається напрям аутсорсингу, успішним прикладом якого є діяльність компанії Nestle. Прикладом сприятливого інвестиційного клімату в регіоні є той факт, що на території області успішно працює низка компаній з данськими інвестиціями»,- зазначив він.

Також голова Львівської ОДА наголосив на важливості співпраці у сферах сільського господарства, туризму, фінансів, медицини та освіти.

Окрім цього, сторони порушили питання децентралізації та потенційний вплив цього процесу на розвиток бізнесу.

«Децентралізація передбачає спрямування фінансового ресурсу на розвиток громад, а відтак це відкриває нові можливості перед ОТГ»,  зазначив Маркіян Мальський.

Наприкінці зустрічі Маркіян Мальський запросив Надзвичайного і Повноважного Посла Великої Британії в Україні взяти участь у роботі XIX Міжнародного економічного форуму, участь у якому підтвердили вже 7 послів іноземних держав в Україні.

Зазначимо, що Мелінда Сіммонс призначена Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні у квітні 2019 року. 11 вересня 2019 року вона вручила вірчі грамоти Президентові України  Володимиру Зеленському.

Leopolis.news