logo
24/04
2 ...

Міністри оборони України та Естонії обговорили можливість подальшої співпраці

21-10-2019 16:57218

Міністри оборони України та Естонії обговорили можливість подальшої співпраці
Фото: fakty.ua

Сьогодні, 21 жовтня, відбулася зустріч Міністра оборони України Андрія Загороднюка з естонською делегацією на чолі з Міністром оборони Естонської Республіки паном Юрі Луйком. 

Про це йдеться на «Урядовому порталі».

В ході зустрічі Міністр оборони України подякував естонській стороні за послідовну та незмінну підтримку територіальної цілісності та незалежності  України, а також за значну допомогу  у посиленні спроможностей  українських Збройних Сил, яку надає Уряд Естонії.

«Естонія є надійним партнером та другом України. Це країна, яка підтримує нас як політично, так і в сфері оборони. Ми сподіваємося на посилення оборонного співробітництва між нашими країнами», – зазначив Андрій Загороднюк.

Основною темою зустрічі стало обговорення питань двостороннього   співробітництва між міністерствами оборони України та Естонії у сферах організації територіальної оборони та кібербезпеки. Андрій Загороднюк акцентував увагу на важливості вивчення та обміну досвідом Естонії із зазначених питань.

Серед іншого під час зустрічі сторони обговорили питання співробітництва у сфері реабілітації поранених українських військових та реформування системи медичного забезпечення.

Міністр оборони України наголосив на важливості посилення співпраці у реформуванні української військової освіти.

Під час зустрічі Андрій Загороднюк запевнив іноземних гостей у незмінності євроатлантичного курсу України, а також  поінформував про хід реформування та подальші кроки відомства у посиленні оборони та спроможностей Збройних Сил України у відповідності з принципами та підходами Північноатлантичного Альянсу. 

Сторони зауважили на необхідності обміну досвідом, враховуючи спільні виклики та загрози, які стоять перед обома країнами.

Міністр оборони Естонської Республіки Юрі Луйк запевнив українську сторону у подальшій підтримці територіальної цілісності та незалежності України, а також висловив сподівання на продовження ефективної та взаємовигідної співпраці між оборонними відомствами двох країн.

Leopolis.news