logo
01/05
30/04
2 ...

Агропідприємства Львівщини можуть отримати до 2 млн грн субгрантів

19-12-2023 20:15532

Агропідприємства Львівщини можуть отримати до 2 млн грн субгрантів
Фото: ЛОВА

Конкурс develoPPP – це програма фінансування Уряду Німеччини, орієнтована на компанії, які зацікавлені в довгостроковому розвитку власного бізнесу, сталого розвитку громад для відбудови України. 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Фінансування буде розподілене на основі конкурсу бізнес-ідей. Усі отримані проєктні пропозиції будуть переглядатися, а найбільш перспективні та актуальні отримуватимуть фінансування. Максимально можливе фінансування в рамках спеціального конкурсу програми develoPPP - 2 млн євро. Загальний бюджет по спеціальному конкурсі develoPPP - 20 мільйонів євро. Про це повідомив департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації з посиланням на Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Вимоги до заявників та проєкту: 

Річний оборот щонайменше 400 000 євро, наявність щонайменше двох перевірених аудиторами річних фінансових звітів; 

Достатня економічна кредитна спроможність та ліквідність; 

Щонайменше 4 працівники, наявність кадрових ресурсів для реалізації проекту;

Співфінансування проєкту – не менше 50%;

Наявність у проєкті соціальної складової, що сприятиме розвитку територій громади;

Заходи, включені в проєкт повинні бути завершені до кінця 2026 року;

Локалізація проєкту – Україна, проєкт повинен сприяти відбудові України, особливо у сферах сільського господарства, охорони здоров’я, будівництва та (децентралізованої) відновлюваної енергетики. 

Для реалізації проєкту необхідно обрати одного з двох партнерів конкурсу: DEG Impulse gGmbH або Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH GIZ. Саме вони будуть розглядати проєкти та допомагати у їх реалізації. Організацію – партнера аграрій може обрати самостійно, відповідно до цілей проєкту. Детальніше про конкурс та подання заявки за посиланням: https://www.developpp.de/bewerbung/sonderwettbewerb-ukraine.

«Аграрні підприємства області і в країні в цілому є цільовою аудиторією більшості грантових програм, які майже щотижня з’являються в Україні. Згідно умов програми develoPPP можна залучити 200 тисяч євро, якщо підприємство здатне самостійно реалізувати свій проєкт і потребує лише фінансових вливань. До 2 млн євро можна отримати, якщо реалізація проєкту в Україні потребуватиме досвіду, експертизи або мережі GIZ. Але в обох варіантах мінімальний власний внесок підприємства - не менше 50% вартості проєкту», - наголосила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.  

Прийом заявок по цьому спеціальному конкурсі develoPPP - до 31 грудня 2023 року. Рішення щодо фінансування проєкту зазвичай приймається упродовж шести тижнів після подання заявки. Після 31 грудня програма develoPPP продовжить діяти, лише з іншими умовами щодо фінансування.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news