Гладковський вийшов із СІЗО

http://leopolis.news/post/9814/gladkovskyy-vyyshov-iz-sizo

21/10/2019

Про це повідомляє «Українська правда».

«Я буду захищати свою честь і гідність», – сказав Гладковський журналістам біля столичного СІЗО.

Адвокат Руслан Волинець пояснив той факт, що Гладковський відмовився відповідати на запитання журналістів, ймовірно, поганим самопочуттям свого підзахисного. Захисник підтвердив, що Гладковський, як було повідомлено раніше, дотримується голодування (5 день – ред.).

Волинець зазначив, що Гладковському вдягнули електронний браслет стеження. За його словами, сторона захисту буде вивчати повний текст ухвали суду, і вибудовуватиме стратегію.

«Ухвала суду, з якою ми не згодні, але ми її виконали, застава внесена, всі процедурні документи оформлені… Будемо далі виконувати інші частини ухвали суду а саме потрібно здати паспорти», – сказав адвокат Гладковського.

За словами Волинця, Гладковський вважає, що будь-яких підстав для притягнення його до відповідальності за пред’явленими звинуваченнями, немає.

Нагадаємо, 19 жовтня Вищий антикорупційний суд обрав екс-першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів до 15 грудня та визначив йому заставу у розмірі 10 623 130 грн.  

17 жовтня НАБУ в аеропорту «Бориспіль»  затримало Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем (ч.2 ст. 364 КК).

Прес-служба корпорації «Богдан» заявила, що Гладковський мав вилетіти на відкриття виставки Bus world 2019 до Брюсселю і не намагався залишити Україну.

Сам Гладковський назвав незаконним своє затримання та «на знак протесту проти свавілля правоохоронних органів» оголосив голодування.

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура погодила підозру Гладковському у зловживанні владою, недостовірному декларуванні та порушенні законодавства під час здійснення тендерних закупівель.

Підозра не пов’язана зі скандалом з контрабандою російських деталей для заводів «Укроборонпрому», в якому фігурував Гладковський і його син Ігор.

Спеціальна антикорупційна прокуратура просила взяти Гладковського під варту на 2 місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 100 мільйонів 782 гривень.

Leopolis.news