logo
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Львівському хірургу, який вимагав $2 тис. за фіктивний діагноз, оголосили підозру

21-12-2023 16:57749

Львівському хірургу, який вимагав $2 тис. за фіктивний діагноз, оголосили підозру
Фото: Львівської обласної прокуратури

Лікарю-хірургу відокремленого підрозділу-лікарні комунального некомерційного підприємства міста Львова, якому інкримінують вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), повідомили про підозру.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний вимагав та одержав неправомірну вигоду від військовозобов’язаного за видачу йому виписки із медичної карти про нібито наявність у нього хвороби, яка є підставою для набуття статусу непридатного до несення військової служби.

За 2 000 доларів США медик, який також є членом позаштатної військово-лікарської комісії, обіцяв надати відповідну виписку і вплинути на прийняття рішення головою ВЛК про визнання особи тимчасово непридатним до військової служби.

Під час одержання неправомірної вигоди, яке відбувалось під контролем правоохоронців, лікаря затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Слідчі дії тривають, готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Як повідомляли, 20 грудня правоохоронці затримали хірурга лікарні св. Луки, що на вулиці Навроцького.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news