logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

На Львівщині створять бюро збереження культурної спадщини

21-10-2019 20:02329

На Львівщині створять бюро збереження культурної спадщини
Фото: Львівська ОДА

В Артцентрі Павла Гудімова сьогодні відбулося засідання робочої групи з питань напрацювання заходів з проголошення року охорони культурної спадщини Львова та Львівської області.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

У межах третьої зустрічі робочої групи, представники обласної, міської влади, науковці, архітектори обговорили ідею створення в області бюро спадщини, що має зосередити свою роботу на механізмах збереження архітектурної спадщини регіону. Ідею облаштування бюро, а також інші проекти, мають намір втілити в межах Року скультурної спадщини.

«Створене бюро матиме великий вплив на область. До проекту будуть залучені партнери та волонтери. В межах своєї діяльності також триватиме просвітницька робота, адже часто збереження більш пріоритетне, ніж відновлення», - наголосив ініціатор проекту Павло Гудімов.

Учасники наради акцентували увагу на волонтерських ініціативах, а також на важливості створення програм за конкретними напрямами із залученням різних джерел фінансування.

«Ми повинні напрацювати та запропонувати концептуальний продукт, який можна буде подати на розгляд сесії. Кожну пам'ятку архітектури, культури чи природного фонду треба дослідити та розуміти, скільки місцева влада готова вкладати у реставрацію того чи іншого об'єкту. За останні 10 років не було передбачено стрічки у державному бюджеті на відновлення спадщини. Якщо буде документ від робочої групи з баченням ситуації, ми зможемо винести це на затвердження депутатському корпусу та створити профільні програми», наголосив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

У Рік спадщини планують видати культурний дайджест українською та англійською мовами для туристів. Рік спадщини має на меті показати недооціненність культурної спадщини Львівщини, а також підвищити туристичну привабливість та поширити інформацію про культурні об'єкти на території області.

Проект також передбачає імплементацію дитячих інтерактивів, що мають на меті залучити юне покоління до розуміння важливості пам'яток.

Leopolis.news