logo
19/04
18/04
2 ...

Зеленський побував на церемонії інтронізації нового японського імператора

22-10-2019 09:15326

Зеленський побував на церемонії інтронізації нового японського імператора
Фото: dw.com

Під час перебування у Японії з робочим візитом президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська взяли участь в інтронізації Імператора Нарухіто.

Про це повідомляє офіційний сайт президента України.

Україна є однією з майже 200 країн, представники яких прибули у Токіо для участі в церемонії. Останнє сходження на трон японського імператора відбулося 30 років тому, а Володимир Зеленський став першим українським президентом, запрошеним на інтронізацію. Церемонія інтронізації тривала понад півгодини.

«Для мене велика честь взяти участь в інтронізації імператора Нарухіто. Проведення стародавнього обряду в сучасній Японії є прикладом того, як в одній державі можуть співіснувати і глибока повага до традицій, і впровадження новітніх високих технологій для поліпшення життя кожної людини», – сказав Володимир Зеленський після закінчення інтронізації.

Нагадаємо, програмою робочого візиту президента України до Японії передбачені його зустрічі з керівництвом палат японського парламенту, представниками бізнесу, а також низка двосторонніх переговорів з лідерами іноземних країн.

Leopolis.news