logo
04/05
03/05
02/05
01/05
2 ...

18-річний молодик видурив 200 тис. грн у 83-річної пенсіонерки, яка тимчасово мешкає у Львові

26-12-2023 13:29589

18-річний молодик видурив 200 тис. грн у 83-річної пенсіонерки, яка тимчасово мешкає у Львові
Фото: Поліція Львівської області

Як встановили правоохоронці, потерпіла передала гроші незнайомцю, який представився медичним працівником, нібито для проведення термінової операції її доньці, яка отримала травми внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. 

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, 29 вересня в обідній час до 83-річної жінки - пенсіонерки, яка тимчасово проживає у Львові, зателефонував незнайомець, та повідомив, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду, отримала важкі травми та для проведення їй операції терміново необхідні гроші. Пенсіонерка повірила у цю вигадану історію і в подальшому передала незнайомцю, який прийшов до неї додому та представився медичним працівником, кошти у сумі 200 тисяч гривень.

Проте, невдовзі жінка з’ясувала, що у ДТП її донька не потрапляла, операція їй не потрібна, а насправді вона стала жертвою шахрая.

До розкриття злочину були задіяні оперативники кримінальної поліції та слідчі відділу поліції №2 Львівського районного управління поліції №2, а також співробітники Управління кримінального аналізу поліції Львівщини. 

Як повідомляє Львівська обласна прокуратура, обвинувальний акт стосовно 18-річного уродженця Закарпаття за фактом шахрайства за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури міста Львова скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури за ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому - позбавлення волі на строк до п’яти років.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news