logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Електрика для побутових споживачів до травня не подорожчає – Шмигаль

27-12-2023 18:56568

Електрика для побутових споживачів до травня не подорожчає – Шмигаль
Фото: Урядовий портал

Уряд ухвалив рішення продовжити дію ПСО на електроенергію до кінця квітня наступного року.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

«Як і обіцяли, для побутових споживачів ціна електрики й надалі становитиме 2,64 грн за кВтгод. Що дозволить не збільшувати навантаження на родинні бюджети під час опалювального сезону», — наголосив очільник уряду. 

За словами прем’єра, українська енергетика успішно проходить перший зимовий місяць. Вже кілька днів поспіль знижується добовий максимум споживання. 

«Генерації достатньо для забезпечення світла і тепла в оселях українців та для роботи підприємств. Принагідно дякую свідомим громадянам і бізнесу, які вживали заходів для економії електроенергії в ті дні, коли в цьому була потреба», – відзначив Шмигаль. 

Глава Уряду додав, що за останній тиждень Україна двічі надавала аварійну допомогу  Польщі, приймаючи  додатковий обсяг електроенергії.  Він висловив сподівання на зворотну підтримку партнерів по ENTSO-E в разі потреби. 

Також під час засідання 27 грудня Уряд ухвалив рішення для залучення додаткових коштів на потреби енергетики. Зміни до угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком дозволить НЕК «Укренерго» отримати понад 3 млн євро для оплати рахунків підрядників за виконані роботи.

Leopolis.news