logo
01/05
30/04
2 ...

Кабмін реорганізував ДП «Енергоатом» в акціонерне товариство

29-12-2023 16:41580

Кабмін реорганізував ДП «Енергоатом» в акціонерне товариство
Фото: energoatom.com.ua

Сьогодні було утворено акціонерне товариство «Енергоатом», яке на 100% належить державі.

Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль. 

«Корпоратизація за найкращими міжнародними стандартами дозволить посилити якість управління, прозорість та підзвітність компанії. Це також відкриває нові можливості для розвитку нашої атомної енергетики та партнерства зі світовими компаніями», – зазначив прем’єр.

Як пояснив представник Кабміну у Верховній Раді  Тарас Мельничук, акціонерне товариство «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», 100 відсотків акцій якого належать державі, утворено шляхом перетворення державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом».  

«Затверджено Статут акціонерного товариства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом», Положення про наглядову раду цього акціонерного товариства та Положення про принципи формування наглядової ради акціонерного товариства. Установлено, що акціонерне товариство є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обовʼязків державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» із дня державної реєстрації акціонерного товариства», – додав він.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news