logo
01/05
30/04
29/04
28/04
2 ...

Масований ракетний удар по Україні: відомо про 4 загиблих та майже сотню поранених

02-01-2024 12:01580

Масований ракетний удар по Україні: відомо про 4 загиблих та майже сотню поранених
Фото: ДСНС

Наразі відомо, що у результаті ранкового російського удару по Україні 4 людини загинули, 92 отримали поранення.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Facebook.

Як відомо, сьогодні вранці, 2 січня, російські окупанти запустили по Україні десятки ракет. Основний удар прийшовся на Київ та Харків. 

«Зараз триває ліквідація наслідків чергового російського удару. Залучені всі необхідні служби. Понад 500 рятувальників ДСНС України, комунальні служби, енергетики, поліцейські. Київ та область, Харків. На цей час відомо про 92 поранених. Усім надається допомога. На жаль, четверо людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким», – сказав Зеленський.

Він нагадав, що з 31 грудня російські загарбникик застосували вже близько 170 «шахедів» і десятки ракет різних типів. Абсолютна більшість із них була спрямована по цивільних обʼєктах.

«Я дякую всім партнерам, які допомагають у зміцненні нашого повітряного щита. І очевидно, що це допомагає рятувати сотні життів щодня і щоночі, які були б забрані російським терором, якби не «петріоти» та інші захисні системи», зазначив Зеленський.

Зеленський також наголосив, що цього року Україна продовжить роботу з усіма у світі, «хто цінує життя, щоб додатково зміцнити наш повітряний щит і притягти Росію до відповідальності за скоєне».

«Держава-терорист повинна відчути наслідки того, що вона робить», - підкреслив Зеленський.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news