logo
01/05
29/04
28/04
27/04
26/04
2 ...

НАТО оголосило про закупівлю 1000 ракет Patriot

03-01-2024 18:19988

НАТО оголосило про закупівлю 1000 ракет Patriot
Фото: nato.int

НАТО заявило, що допоможе придбати до 1000 ракет протиповітряної оборони Patriot, щоб союзники могли краще захистити свою територію на тлі нарощування Росією ударів по Україні.

 

Про це йдеться на сайті Альянсу.

«Агентство підтримки та закупівель НАТО підтримає коаліцію союзників, включаючи Німеччину, Нідерланди, Румунію та Іспанію, щоб закупити до 1000 ракет Patriot для посилення протиповітряної оборони на тлі війни росії проти України. Контракт розширить європейське виробництво ракет, збільшивши постачання та забезпечивши поповнення запасів Альянсу», – сказано у повідомленні.

«Я вітаю своєчасне оголошення членів Альянсу про інвестування в до 1000 нових ракет протиповітряної оборони Patriot для зміцнення безпеки Альянсу», — сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. «Ця інвестиція демонструє силу трансатлантичного оборонного співробітництва та відданість НАТО забезпеченню безпеки наших людей. Російські ракетні та безпілотні удари по українських мирних жителях, містах і селищах показують, наскільки важлива сучасна протиповітряна оборона. Розширення виробництва боєприпасів є ключовим для безпеки України та нашої».

Контракт на суму 5,5 мільярда доларів було укладено з COMLOG, спільним підприємством між американською компанією Raytheon і німецькою компанією MBDA, розташованим у Шробенхаузені, Німеччина.

Як зазначається, великий обсяг замовлення підтримає створення заводу з виробництва ракет Patriot у Німеччині. ЗРК Patriot можна використовувати для захисту від літаків, вертольотів і ракет, перехоплюючи їх на великих відстанях.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news