logo
02/05
2 ...

Німецькі фермери розпочали тиждень протестів: очікується транспортний колапс

08-01-2024 14:30776

Німецькі фермери розпочали тиждень протестів: очікується транспортний колапс

Фермери планують протягом тижня перекривати тракторами дороги та автобани по всій Німеччині. Загалом заплановано понад 100 протестних акцій.

Перевізники та торговці заявили про підтримку цих протестів, пише Аgroportal.ua з посиланням на DW.

Влада федеральних земель попереджає про суттєві перебої у дорожньому русі, а також у постачаннях харчових продуктів до супермаркетів через протести. Акції також можуть вплинути на початок занять у школах після різдвяних канікул. 

Протести оголошені через наміри уряду Німеччини поступово скасувати субсидії на сільськогосподарське дизельне паливо. Незважаючи на те, що наміри уряду аргументуються й тим, що це не загрожуватиме існуванню ні великих, ні малих фермерських господарств, в Асоціації фермерів вважають інакше.

Водночас в асоціації побоюються, що протести можуть використати праворадикали. Президент асоціації Йоахім Руквід (Joachim Rukwied) заявив, що участь правих та інших радикальних груп у протестах є небажаною. 

Він закликав жителів Німеччини виявити розуміння у зв'язку з імовірними незручностями. 

«Ми хочемо організувати наш протест мирно і демократичними методами. Але коли ми будемо пересуватися на тракторах, це неминуче призведе до порушення дорожнього руху», — заявив Руквід.

Водночас фермери Нідерландів також підтримують німецьких колег, пише RTV. Вони також допомагають із блокадою, зокрема, протести призвели до блокування прикордонних доріг та автобанів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news