logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Споживання електрики різко зросло, українців просять економити

08-01-2024 18:00800

Споживання електрики різко зросло, українців просять економити
Фото: ілюстративне

Сьогодні, 8 січня, Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» зафіксував збільшення споживання електроенергії – уже в обідні години, між 13:00 та 14:00, рівень споживання електроенергії перевищив відповідний показник попереднього робочого дня - п’ятниці, 5 січня, на 13,4%.

Як зазначають у НЕК «Укренерго», причиною є початок робочого тижня та значне посилення похолодання в усіх регіонах України. Крім того, в південному регіоні поступово відновлюється енергопостачання споживачів, які були знеструмлені через негоду.

Таке стрімке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на електростанції, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, що може призвести до технологічних порушень.

Для того, щоб допомогти енергосистемі працювати в складних умовах, дотримуйтеся простих правил раціонального використання електроприладів упродовж дня:

• вимкніть «зайве» світло в приміщеннях;

• не вмикайте вдома одразу кілька потужних приладів (наприклад, бойлер, пральну машину та праску). А на роботі, в обідню перерву, не вмикайте разом чайник та мікрохвильову піч;

• вимкніть кондиціонери та обігрівачі, якщо температура повітря в приміщенні комфортна;

• витягніть зарядні пристрої з розеток, якщо вони вже зарядили ваші ґаджети. 

Leopolis.news