logo
02/05
01/05
2 ...

ГУР отримало секретні дані про військові розробки рф

08-01-2024 18:561143

ГУР отримало секретні дані про військові розробки рф

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило, що отримало 100 гігабайт секретних даних з російського підприємства ООО «специальный технологический центр» («СТЦ»).

Як інформує ГУР, вказане російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, що використовується армією рф у війні проти України.

Зокрема, на «СТЦ» виготовляють БПЛА «Орлан» різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, інші військову продукцію.

Масив переданої для ГУР МО України інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення. Як зазначають розвідники, йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки.

За попередніми оцінками, вартість одержаних даних може складати 1,5 мільярди доларів.

Це суттєвий удар по терористичній москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора.

Як пояснили у ГУР, отримати закриту інформацію одного із критично важливих підприємств ВПК рф вдалось завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіа спільноти.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news