logo
02/05
01/05
2 ...

У Повітряних силах наразі не підтверджують збиття реактивного «шахеда»

09-01-2024 13:17637

У Повітряних силах наразі не підтверджують збиття реактивного «шахеда»
Фото: Юрій Ігнат

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що не може підтвердити інформацію про збиття реактивного «шахеда», адже вони його не знаходили.

Про це Ігнат сказав в ефірі телемарафону, повідомляє 24 канал.

«Хто знайшов, хай підтверджує, хай показує, розповідає. Ми, здається, це обговорювали, показав Іран «Шахед-236» такий чорненького кольору. Після цієї демонстрації у нас почали окупанти звичайні «Шахеди» теж перефарбовувати у чорний колір», – зазначив він.

За словами Ігната, уже багато експертів обговорили, що дасть оновлення цього безпілотника, які виникнуть ризики.

На думку речника Повітряних сил, запас бойової частини у такому «шахеді» не може бути великий, тому що реактивний двигун сам по собі має споживати багато пального. Тому, як припускає Ігнат, корисне навантаження на цей «Шахед» буде суттєво зменшуватися.

Нагадаємо, раніше військовослужбовець Сергій Бескрестнов з позивним Флеш повідомив, що на території України було збито перший безпілотник Shahed-238 з реактивним двигуном. За його словами, ворожий дрон долетів до середини країни, рухаючись зі швидкістю понад 500 кілометрів на годину.

Згодом військовий ще дописав:

«Багато питань щодо реактивного шахеда. Так як зброя нова, то ми не можемо розголошувати деталі подій, а саме: чим збили, де точно збили, на якій швидкості та висоті збили. Скільки всього ми їх засікли, скільки долетіли, в чому ми побачили складності, бортові номери тощо 

Тобто вміст нового Шахеда не таємниця, супротивник сам знає, що було всередині та зовні. Факт їхнього застосування теж не секрет. А ось усі наші спостереження цілей та робота з них не висвітлюються».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news