logo
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
26/04
2 ...

Рада повернула Кабміну законопроєкт щодо мобілізації на доопрацювання

11-01-2024 13:35762

Рада повернула Кабміну законопроєкт щодо мобілізації на доопрацювання
Фото: sluga-narodu.com

Верховна Рада України вирішила залишити без розгляду урядовий законопроєкт №10378  щодо мобілізації і повернути його ініціатору.

Про це повідомив голова фракції Давид Арахамія після закритої наради з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради. 

За його словами, були присутні Головнокомандувач Залужний, начальник Генерального штабу Шаптала, міністр оборони Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.  

Головне питання – законопроект №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. 

Арахамія нагадав, що його обговорення проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією.  

«Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню. Але всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації», – зазначив глава фракції «слуг».  

«За результатами наради, законопроєкт повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах», – додав він.

Як відомо, напередодні в Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки заявили, що оголосять своє рішення щодо поданого урядом законопроєкту про мобілізацію 10 січня. Більше про анонсовані нові правила мобілізації ТУТ.

Раніше Комітет соцполітики рекомендував скерувати урядовий законопроект про мобілізацію на доопрацювання. 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news