logo
02/05
01/05
30/04
2 ...

Аграрії Львівщини можуть отримати суб-гранти до майже 15 млн грн на розвиток свинарства

11-01-2024 21:49634

Аграрії Львівщини можуть отримати суб-гранти до майже 15 млн грн на розвиток свинарства
Фото: Львівська ОВА

Програма USAID АГРО надасть до 14,8 млн грн співфінансування для проєктів розвитку свинарства. Всього планують підтримати 3 проєкти в межах Програми (остаточна сума співфінансування кожного залежить від запропонованої діяльності). 

 

Про це повідомив департамент агропромислового розвитку Львівської ОВА з посиланням на Програму USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), що реалізовується компанією «Кімонікс Інтернешнл».

Вимоги до заявників: 

  • повинен бути українським недержавним суб’єктом господарювання, офіційно зареєстрованими в Україні та класифікуватись як мікро-, мале та середнє підприємство ( ММСП), одне підприємство може подати одну заявку;
  • планує запровадити договірну та/або кооперативну модель свинарства, та мати щонайменше три роки досвіду у галузі свинарства;
  • готовність внесення не менше ніж 20% від загального бюджету проекту в грошовій або негрошовій формі (перевага заявкам, що передбачають внесок понад 20% від загального бюджету проекту).

В межах кожного проєкту повинні бути досягнуті наступні результати:

  • залучити до контрактної та/або кооперативної моделі вирощування свиней щонайменше 15 ММСП-партнерів;
  • збільшити обсяги виробництва не менше ніж на 20%;
  • створити на 20% більше нових робочих місць (у першу чергу для жінок, ветеранів, внутрішньо переміщених осіб та представників інших вразливих груп населення);
  • створити демонстраційну ферму як навчальний майданчик з доступом для інших зацікавлених ММСП ;
  • розробити комплексну модель ефективної співпраці з ММСП в межах контрактного/кооперативного свинарства. 

Кінцева дата подання заявок - 9 лютого 2024р.

Детальніше про суб-грант за посиланням: http://surl.li/pdrox.

«Більшість суб’єктів господарювання, які займаються свинарством є малими та мають потенційні можливості для створення показових демонстраційних ферм. Це в свою чергу дозволить поширювати знання і кращі практики  для залучення в сільськогосподарське виробництво більш широкого кола виробників», –  наголосила заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Людмила Гончаренко. 

Додатково: 

Львівщина завжди займала передові місця з розвитку свинарства.  В області  розведенням, вирощуванням та відгодівлею свиней  займаються 63 суб’єкти господарювання, в яких утримується понад 350 тис.голів свиней, а загальне поголів’я свиней у всіх категоріях господарств складає понад 460 тис. голів.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news