logo
05/05
04/05
03/05
2 ...

Міноборони уже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію – Умєров

11-01-2024 18:47747

Міноборони уже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію – Умєров
Фото: rustemumerov.ua

Міністр оборони України Рустем Умєров завив, що його команда уже підготувала нову редакцію законопроєкту щодо мобілізації з урахуванням усіх пропозицій.

Про це він написав у Фейсбук.  

«Наша команда вже підготувала нову редакцію законопроекту з урахуванням всіх пропозицій, погоджених в робочому порядку з депутатами на засіданнях комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Готові виносити його на погодження Уряду в найближчий час. Попередню редакцію законопроекту відкликали», – зазначив він. 

За словами міністра, цей закон потрібен якнайшвидше обороні нашої держави і кожному воїну, який зараз на фронті.  

«Над мобілізаційним законопроєктом працювали пів року в робочій групі — представники всіх без винятку фракцій парламенту, команди Міністерства оборони, Генерального штабу та низки інших міністерств та відомств.

Після реєстрації законопроекту у парламенті ми разом з командою Міноборони, Головнокомандувачем Залужним, Начальником Генштабу Шапталою брали участь в обговореннях та закритих нарадах. Пояснювали необхідність цього рішення. Почули та врахували всі застереження», – зазначив він. 

Міністр наголосив, що воїнам треба дати можливість відпочити і це справедливо.  

«Звільненим з полону треба дати вибір, чи залишатися у війську. Ті з них, хто обере залишитися, потребуватимуть щонайменше кілька місяців відпустки. Це чесно.

Строковиків треба нарешті відпустити додому. Це правильно.

Зараз критично важливі для держави питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій — політизуються та гальмуються. Це неприпустимо в часи великої війни», – додав міністр оборони.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада вирішила залишити без розгляду урядовий законопроєкт №10378  щодо мобілізації і повернути його ініціатору. Згодом Кабінет міністрів позапланово зібрався та відкликав цей законопроєкт.

Як відомо, напередодні в Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки заявили, що оголосять своє рішення щодо поданого урядом законопроєкту про мобілізацію 10 січня. Більше про анонсовані нові правила мобілізації ТУТ.

Раніше Комітет соцполітики рекомендував скерувати урядовий законопроект про мобілізацію на доопрацювання.

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news