logo
05/05
2 ...

Румунські фермери заблокували рух вантажівок на ПП «Порубне»

13-01-2024 17:54891

Румунські фермери заблокували рух вантажівок на ПП «Порубне»
Фото: facebook.com/groups/TIRUAShop

На території Румунії фермери та аграрії розпочали блокувати рух вантажних автомобілів через міжнародний автомобільний пункт пропуску «Сірет», що навпроти українського пункту пропуску «Порубне».

Про це повідомляє Держприкордонслужба із посиланням на інформацію Прикордонної поліції Румунії.

Наразі причини та орієнтовна тривалість блокування невідомі. Учасники цих дій знаходяться на певній віддаленості від кордону на автошляху, який веде до пункту пропуску.

Ускладнення руху може бути в обох напрямках.

Прикордонники України постійно здійснюють взаємодію з румунськими колегами  щодо подальших пропускних операцій для вантажівок.

За наявною інформацією значної черги з вантажних транспортних засобів на території Румунії в напрямку України поки не відмічається.

Як зазначають прикордонники, у пункті пропуску «Порубне» для вантажних транспортних засобів на виїзд з України діє Є-черга. На даний час в ній зареєстровано 825 автомобілів.

Пропуск легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснюється в звичайному режимі.

Нагадаємо, станом на ранок 13 січня, у чергах на кордоні з Україною стояли майже 3 тисяч вантажівок.

Нагадаємо, що польські перевізники заявили, що 15 січня поновлять блокаду пропускного пункту «Медика – Шегині» на кордоні з Україною.

Як повідомляли, з 6 листопада учасники акції на території Польщі перекривають рух вантажівкам на трьох напрямках.

Одна з головних вимог організаторів протестів – повернення до практики видачі дозволів для українських вантажоперевізників і зменшення їхньої кількості від довоєнного рівня, коли видавали до 200 тис. дозволів на рік. Крім того, перевізники хочуть, щоб порожні польські вантажні автомобілі, які повертаються з України до Польщі, могли проїжджати кордон без еЧерги і не чекаючи 10-12 днів. Також, перевізники вимагають посилити правила перевезення за ЄКМТ (сертифікат Європейської конференції міністрів транспорту).

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news