logo
30/04
29/04
28/04
27/04
26/04
25/04
2 ...

У Кабміні пояснили, чому скасували мораторій на стягнення боргів за комуналку

14-01-2024 15:35675

У Кабміні пояснили, чому скасували мораторій на стягнення боргів за комуналку
Фото: ілюстративне

Кабінет міністрів України скасував мораторій на відключення споживачів житлово-комунальних послуг у разі заборгованості, крім прифронтових територій, бо деякі люди почали зловживати можливістю не платити за комуналку.

Про це заявив очільник Міністерства енергетики України Герман Галущенко в етері телемарафону.

За словами міністра енергетики, деякі побутові, так і не побутові споживачі почали використовувати цю заборону для того, щоб взагалі не платити за комуналку. Він підкреслив, що мешканці прифронтових територій України сплачують більше коштів за житлово-комунальні послуги, ніж інші регіони.

«Це нечесно. Особливо це нечесно, коли я дивлюся, що прифронтові регіони, що платять більше ніж області, які не дотичні до безпосередніх бойових дій. Я вважаю, це, як мінімум, не справедливо», — сказав Галущенко.

Міністр також додав, що від надходження коштів за спожиту електроенергію залежить якість і швидкість відновлення електропостачання після негоди. Проте, за його словами, скасування заборони на відключення боржників не означає, що постачальники почнуть всіх відключати.

«Це як мінімум має покращити платіжну дисципліну особливо коли мова йде про те, коли не можна пояснити коли це просто ти зловживаєш тим, що є можливість не платити», – підкреслив Герман Галущенко.

Нагадаємо, що у січні 2024 року постачальник електроенергії компанія Yasno, яка входить в енергохолдинг ДТЕК, розпочне відключення боржників. Відключення світла почнуться наприкінці місяця.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news