logo
29/04
28/04
27/04
26/04
25/04
2 ...

росіяни продовжують приховувати інформацію про реальний стан Запорізької АЕС

14-01-2024 18:10584

росіяни продовжують приховувати інформацію про реальний стан Запорізької АЕС
Фото: ілюстративне

В.о. голови правління АТ «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін заявив про те, що рашисти продовжують приховувати інформацію про реальний стан Запорізької атомної електростанції.

 

Про це повідомляє пресслужба АТ «НАЕК «Енергоатом».

«Світ повинен знати, що відбувається на тимчасово окупованій ЗАЕС, а росіяни роблять усе, щоб приховати цю інформацію. Черговий факт недопуску місії МАГАТЕ до реакторних залів енергоблоків  №1, №2 та №6 це підтверджує», – Петро Котін.

За повідомленням МАГАТЕ, група експертів Місії, що прибула на станцію після успішної ротації, досі не отримала доступу до реакторних залів енергоблоків №№ 1, 2 та 6 ЗАЕС.

Так, нова команда повторила запит на доступ до реакторного залу блоку №6, однак російські окупанти у доступі відмовили, заявивши, що реакторний зал «опечатаний», та запропонували звернутися приблизно за тиждень.

«Ці обмеження на своєчасний доступ експертів до ЗАЕС перешкоджають здатності МАГАТЕ незалежно й ефективно оцінювати ситуацію з безпекою та захищеністю…» – заявив генеральний директор Агентства Рафаель Гроссі.

«Запорізька АЕС має якнайшвидше повернутися під контроль її законного оператора – Енергоатома. Лише так можна гарантувати безпеку найбільшого ядерного об’єкта Європи. А російські окупанти і ті, хто їм допомагає, мають понести покарання, адже вони наражають на небезпеку весь світ», — підкреслив Петро Котін.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news