logo
30/04
29/04
28/04
2 ...

Китайські підприємства на першому місці у реєстрі спонсорів війни – НАЗК

15-01-2024 21:27622

Китайські підприємства на першому місці у реєстрі спонсорів війни – НАЗК
Фото: НАЗК

Національне агентство з питань запобігання корупції включило майже 50 компаній до реєстру міжнародних спонсорів війни, з китайськими підприємствами, які займають лідируючу позицію в цьому списку.

Про це повідомив глава відомства Олександр Новиков, пише myc.news.

«На даний момент до цього реєстру внесено майже 50 компаній. З них найбільша кількість, а саме 14, належать китайським компаніям. США посідають друге місце з сімома компаніями. Решта підприємств переважно представлені країнами Європейського Союзу», – наголосив він.

За словами Новікова, з'явилася тенденція, відповідно до якої закордонні компанії, які продовжують свою діяльність у росії, звертаються до НАЗК, надають плани щодо виведення своїх бізнесів з росії і просять не включати їх до цього реєстру.

«Минулого тижня одна з таких компаній зв'язалася з нами, позначивши намір надати план виведення з Росії, щоб уникнути включення до реєстру», – додав глава агентства.

Тим не менш, Новіков підкреслив, що незважаючи на зусилля щодо виведення компаній з росії, щотижня додають нові транснаціональні підприємства до реєстру, які продовжують свою діяльність і сплачують значні податки до російського бюджету.

Leopolis.news