logo
27/04
26/04
2 ...

У Самборі запрацював STEAM-центр для школярів

19-01-2024 10:23813

У Самборі запрацював STEAM-центр для школярів
Фото: ЛОВА

У STEAM-центрі навчатимуться школярі Самбірської громади віком від 10 до 18 років. Заклад зможе одночасно прийняти до 10 дітей на практичні заняття та до 30 – на лекційні.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки ЛОВА.

Інноваційний освітній простір, що складається з двох приміщень загальною площею близько 93 кв. м, працює на базі Центру позашкільної освіти м. Самбора. Це вже другий STEAM-центр, створений на Львівщині за сприяння Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

STEAM - напрям освіти, який охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), інженерію (Engineering), мистецтво (Art) та математику (Mathematics). Таке поєднання креативності та технічних знань допоможе дитині реалізувати себе у сучасному світі.

«Львівщина минулого року взяла курс на розвиток позашкілля, особливо наукового і технічного напрямку. Приємно здивувала підтримка наших партнерів - міжнародного фонду UNICEF. Команда цього фонду, з характерною для них ґрунтовністю, зробила STEAM- лабораторії у Самборі. Це другий такий центр після Стрия. Разом із представником фонду Євгеном Кузнєцовим та керівником проєкту Назаром Подольчаком ми мали можливість спільно оглянути готовність приміщень, обладнання. Переконані, що найближчим часом вони запрацюють у повну силу», - прокоментував директор департаменту освіти і науки Львівської ОВА Олег Паска.

Заклад оснащений сучасними комп’ютерами, 3D принтерами, наборами для робототехніки, мультимедійною дошкою, спікерфоном, природничою лабораторією.

Загальна вартість реалізації проєкту склала близько 1,7 млн гривень.

«STEAM-центр - це відкритий простір для навчання науки, техніки, інженерії та математики. Робота у центрах дає поштовх та можливості для дітей та молоді розширювати горизонти знань у різних сферах. Створення таких просторів має важливе значення для розвитку молоді у громадах, і поширювати такий досвід є важливим у сприянні розвитку творчості, освіти, кооперації», - коментує керівник Tech StartUp School Назар Подольчак.

У Центрі вже тривають заняття на курсах 3D-моделювання та Minecraft, крім того, ментори проєкту Lviv Open Lab проводять захоплюючі інтерактиви для школярів STEAM DAY.

До кінця січня школярі Самбора віком від 10 років мають можливість записатися на безкоштовні курси Minecraft.

Для цього потрібно подати заявку через реєстраційну форму:

https://forms.gle/Adbnn4GzLYz12wVBA

Проєкт реалізувала ГО «Tech StartUp School» НУ «Львівська політехніка» за сприяння Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine та фінансової підтримки уряду Німеччини через німецький державний банк розвитку KfW. Консультаційно-менторський супровід проєкту здійснює Lviv Open Lab.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news