logo
01/05
2 ...

Індія передала 10 генераторів для комунальних закладів Львівщини

19-01-2024 21:50599

Індія передала 10 генераторів для комунальних закладів Львівщини
Фото: пресслужба ЛОВА

Республіка Індія передала 10 генераторів для комунальних закладів Львівщини.

Це частина допомоги, яку запланував передати уряд Індії для України, інформує пресслужба ЛОВА.

Десять генераторів потужністю 30 кВт та загальною вартістю понад 3,6 млн грн вже доставили у комунальні заклади області.  

«Дякую Індії та її народу в обличчі пана Посла за те, що допомагаєте нам в час війни необхідними речами, в яких маємо потребу. Ворог атакує і цивільні об’єкти, зокрема на території Львівщини. Відтак, допомога дозволить забезпечити безперебійний навчальний процес. Дуже приємно бачити практичний результат нашої попередньої зустрічі», – зазначив Максим Козицький.

Перший візит Надзвичайного і Повноважного Посла Індії в Україні Харша Кумар Джейна на Львівщину відбувся у квітні минулого року. Тоді Посол повідомив про рішення уряду Індії передати Україні шкільні автобуси, генератори та інше обладнання.

«Махатма Ганді дуже гарно сказав, що якщо ти хочеш побачити зміни – почни з себе. І мені дуже приємно, що Індія – країна, яку знає весь світ за її багату культуру, країна, яка виборола свою незалежність, сьогодні нас підтримує. Україна сьогодні також бореться за свою культуру, гідність, свободу. І знаю, що своєю відважною боротьбою ми показуємо приклад усьому цивілізованому світу», – додав очільник області.

 «Дотримуючись людиноцентричного підходу уряду Індії, центрального принципу наших національних переконань і цінностей, що сприймає весь світ як одну сім’ю, Індія приділяє першочергову увагу гуманітарній допомозі народу України в цей важкий час. Ця партія гуманітарної допомоги складається з 10 генераторів по 30 кВт кожен.

З 24 лютого 2022 року Уряд Індії надав Україні та сусіднім країнам 14 партій/вантажів гуманітарної допомоги загальною вагою понад 116 тонн, серед яких були ліки, медичне обладнання, ковдри, намети, спальні мішки та інше», – розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Харш Кумар Джейн.

Пан Посол додав, що Уряд Індії також надав фінансову допомогу на реконструкцію Київської гімназії східних мов та програму підготовки вчителів, спрямовану на відновлення та підтримку психологічного здоров’я українських дітей та молоді в м. Київ. Просто зараз на Сумщину прямує чергова партія гуманітарної допомоги, яка складається з медичного обладнання. Також, на запит пологового будинку Харкова, Уряд Індії погодив надання медичного обладнання.

«Уряд Індії має намір продовжувати надавати гуманітарну допомогу народу України, про що було сказано нашим високоповажним Прем’єр-міністром Моді Президенту Зеленському під час їхньої зустрічі в Хіросімі у травні 2023 року. В рамках цього зобов’язання, Уряд Індії запропонував Уряду України Механізм підтримки проектів, що мають високий вплив на розвиток громад (HICDP). У рамках цього механізму Індія буде надавати Україні грантову допомогу в розмірі до 1,5 мільйона доларів США на кожен проєкт розвитку громади, погоджений обома сторонами», – зазначив він.

Окрім гуманітарної допомоги від Уряду Індії, багато індійців та індійських компаній, особливо ті, які працюють в Україні, надали значну допомогу Україні.

«Я впевнений, що гуманітарна допомога, яку надає Індія, сприятиме допомозі та добробуту народу України в цей складний час», – підсумував  посол.

Leopolis.news