logo
01/05
2 ...

У Старому Самборі буде «Алея пам’яті героїв»

19-01-2024 20:501462

У Старому Самборі буде «Алея пам’яті героїв»

18 січня з ініціативи Старосамбірської міської ради та управління соціального захисту відбулася зустріч з родинами загиблих на війні мешканців міста та сіл територіальної громади. Її мета – обговорення ідеї створення «Алеї пам’яті героїв».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

«Наступні покоління повинні пам’ятати імена наших Героїв, знати, якою ціною вони захищали незалежність України від путінської орди. Саме матерям, батькам, дружинам, дітям  полеглих важливо, щоб  вони були увічнені. Адже кожен з них за нас, рідну Батьківщину віддав найдорожче – власне життя», – сказав секретар Старосамбірської міської ради Ігор Жук.

Не уникли проблемних питань, з якими у повсякденному житті стикаються родини полеглих.

Присутні висловили свої думки, пропозиції та бачення створення у Старому Самборі пам’ятної алеї. Обговорили деякі технічні питання, що стосуються, зокрема, оформлення стендів, розміщення на них інформація про кожного воїна. Йшлося про фотографії, написів, де і коли загинув, назви військових підрозділи, у яких служили краяни.

Також дружини загиблих воїнів Соломія Никель та Леся Бойко поінформували про збір підписів під петиціями до Президента України про присвоєння загиблим їхнім чоловікам, військовослужбовцям ЗСУ посмертно звання Героя України.

Відтак учасники зустрічі підтримали таку ідею та звернулися до небайдужих мешканців Старосамбірської ТГ, щоб прискорити збір підписів.

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото з відкритих джерел