logo
01/05
30/04
2 ...

Столичні виші законтрактували їжу для курсантів дорожче, ніж у Гринкевича – ЗМІ

20-01-2024 13:34543

Столичні виші законтрактували їжу для курсантів дорожче, ніж у Гринкевича – ЗМІ
Фото: tarakan.org.ua

Міністерство оборони 29 грудня уклало угоди на суму 55 млн грн з двома київськими університетами на забезпечення харчуванням особового складу навчальних закладів. Їхні прайси набагато дорожчі від усіх інших постачальників харчів Міноборони.

Про це повідомляється в системі «Прозорро», пишуть «Наші гроші».

Згідно з повідомленням, угода з НАУ уклали на суму 4,1 млн гривень, а з КНУ – на суму 51,45 млн грн.

НАУ виставило Міністерству оборони рахунок на 153 гривень на добу на одну особу, КНУ – 152,7 грн.

Водночас компанія власниці готелів в Хорватії Тетяни Глиняної «Гранд консалт» один зі своїх контрактів з Міноборони уклала за ціною 117,84 грн/доба.

Як пише видання, компанія, раніше зареєстрована на дружину львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича – Світлану, «Трейд лайнс рітейл» виграла свій тендер з Міністерством з ціною 105,98 грн/доба.

Згідно з порівняльною таблицею «Наших грошей», ціни на харчування в університетських їдальнях значно вищі від цін для військових частин. Картопля в університетів в середньому 16 гривень за кілограм, а у фірм – 7 грн.

Звичайна питна вода у столичних контрактах коштує від 8 до 15 грн за літр, у фірм 5-7 грн.

Також повідомляється, що університети отримали свої контракти взагалі без торгів, оскільки йдеться про харчування курсантів у їхніх їдальнях.

Контракт із Міноборони від КНУ підписував проректор з адміністративно-господарської роботи Олег Федевич. Від НАУ – в. о. ректора Володимир Шульга.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news