logo
01/05
30/04
2 ...

Білоруський режим визнав львівське медіа «екстремістським»

20-01-2024 15:39654

Білоруський режим визнав львівське медіа «екстремістським»

Нарешті це сталося – режим лукашенка звернув увагу на діяльність Білоруського інформаційного центру у Львові та його ТГ-канал «БЕЛАРУСКІ ІНФАРМАЦЫЙНЫ». У четвер, 18 січня, суд Барановицького району Брестської області Білорусі визнав матеріали телеграм-каналу «Беларускі Інфармацыйны» екстремістськими.

Про це пише «Західний інформаційний фронт».

«Це означає, що навіть за підписку на наш канал читачів з Білорусі можуть притягнути до кримінальної відповідальності», - застерігає «БЕЛАРУСКІ ІНФАРМАЦЫЙНЫ«.

Окрім ТГ-каналу Білоруський інформаційний центр у Львові наповнює матеріалами свій однойменний сайт.

Журналісти білоруського медіа у Львові також нагадали, що список «екстремістських» формувань у Білорусі оновлюють щотижня.

Минулого разу список «екстремістських» ЗМІ поповнили, зокрема, сайт і соцмережі телеканалу «Настоящее время» та проєкти, пов’язані з цією російськомовною мережею, яку створило Радіо Свобода у співпраці з «Голосом Америки».

Зазначимо, що серед співзасновників Білоруського інформаційного центру у Львові є ІА «Західний інформаційний фронт» і його натхненник Юрій Кміть, теперішній голова Благодійного фонду «Вільна Білорусь« Олексій Францкевич. Очолює Білоруський інформаційний центр у Львові білоруська журналістка Аліна Рудіна. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news