logo
02/05
2 ...

Цього місяця контролери Львівавтодору зафіксували 5 випадків, коли водії не видали квитки пасажирам

20-01-2024 18:55538

Цього місяця контролери Львівавтодору зафіксували 5 випадків, коли водії не видали квитки пасажирам
Фото: ЛМР

За інформацією відділу з контролю та оплати ЛКП «Львівавтодор», із початку січня цього року виявлено 5 випадків невидачі водіями громадського транспорту квитків пасажирам. Порушення вчинили водії маршрутів № 14 і №25 – перевізник ТзОВ «Міра і К», водій маршруту №31 – перевізник АТП-14630, та водій маршруту №37 – перевізник ЛК АТП №1. У випадках з водіям маршрутів №14, 25 і 37 контролери ЛКП «Львівавтодор» викликали представників Національної поліції, які склали протоколи про вчинені правопорушення. У випадку з порушенням водієм маршруту №31 усі матеріали передано представнику перевізника для розгляду ситуації.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«Коли пасажир заходить у громадський транспорт і сплачує за проїзд, то водій зобов’язаний видати йому квиток. Адже зараз на маршрутах активно працюють контролери. Коли контролер заходить у транспорт, то, найперше, перевіряє пасажирів, і в разі відсутності квитка виписує їм  штраф. Однак, виявляються, що є випадки, коли пасажир таки оплатив за проїзд, та водій не видав йому квитка.

У таких випадках наші контролери викликають поліцію і вже вона складає протокол на водія. Такі дії водія трактуються як крадіжка і шахрайство. Також поліція перевіряє сам транспортний засіб на предмет його справності, наявність страховки тощо.

Відтак, вже цього року, фактично за два тижні, було зафіксовано 5 таких випадків. По більшості з них було викликано поліцію, яка склала відповідні протоколи. 

Зі свого боку закликаємо водіїв громадського транспорту Львова, не порушувати законодавство і видавати квитки пасажирам, які оплатили за проїзд. Щоб не доводилося бути притягнутим до відповідальності правоохоронними органами», - наголошують у ЛКП «Львівавтодор».

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news