logo
02/05
2 ...

У Бродах до Дня Соборності України відбувся святковий концерт «Соборна будь навіки! І єдина!»

22-01-2024 10:54524

У Бродах до Дня Соборності України відбувся святковий концерт «Соборна будь навіки! І єдина!»

У неділю, 21 січня, в Народному домі міста Броди відбувся святковий концерт з тематичною назвою «Соборна будь навіки! І єдина!», присвячений 106-ій річниці від дня проголошення незалежної Української Народної Республіки та 105-ій річниці проголошення Акту злуки УНР із Західноукраїнською Народною Республікою.

Хай сонце сяє в нашій пісні,

І світом котиться луна,

Ми в чомусь, може, трохи різні,

Та Україна в нас одна! – такими словами ведучі концерту вітали глядачів у концертній залі.

«Ці історичні події нагадують нам, що Україна – нероздільна, що немає окремо Східної України і Західної, що в нас – єдина держава і ми – єдиний народ. Соборність України передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, але й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. В сучасному спротиві російській агресії ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній, незалежній державі. Але це право дається нам, як і століття назад, надзвичайно великою ціною», – наголосив конферансьє цього мистецького дійства.

Хвилиною мовчання вшанували глядачі та артисти-аматори тих, хто за наше право бути вільними й незалежними віддав своє життя у новітній війні із московськими зайдами.

Розпочалась концертна програма із хореографічної композиції «Україна в нас одна» у виконанні учасників вокально-хореографічного ансамблю «Дивограй», після якої співак-соліст Назар Любунь виконав пісню «Янголи летять», присвячену полеглим захисникам нашої Вітчизни.

Продовжився святковий концерт виступами ансамблю танцю «Зернятко» Бродівської школи естетичного виховання та піснеспівами творчого колективу її викладачів.

Також у концертній програмі виступили дитячий ансамбль «Карамельки» із композицією «Йде до вас коляда», вокальний ансамбль «Долоньки» з піснею «Добрий вечір» та вокальний ансамбль «Нотки» із композицією «Вишнева Україна» – усі від зразкової студії вокального мистецтва «Гал-АРТ».

У виконанні солістки Ірини Вальків та ансамблю скрипалів Народного дому села Суховоля прозвучали пісенно-музичні твори «Пречиста Діва» і «Щедрик».

А ще у концертній програмі лунали патріотичні пісні і колядки у виконанні самодіяльно-художній колективів Бродівської територіальної громади «Криниченька», «Гоп зі смиком», «Доля», «Діброва» та «Січовик».

Завершився святковий концерт у Бродах виконанням патріотичної пісні із закликом «Вставай, не спи!».

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news

Фото автора