logo
03/05
02/05
2 ...

У Бродах окремі вулиці дотепер «рясніють» табличками з іменами російсько-імперських та радянсько-комуністичних персон

22-01-2024 13:00782

У Бродах окремі вулиці дотепер «рясніють» табличками з іменами  російсько-імперських та радянсько-комуністичних персон

На будинках окремих вулиць міста Броди дотепер можна бачити таблички з іменами російсько-імперських та радянсько-комуністичних персон.

Ще у літку 2022 року на 21-ій сесії Бродівської міської ради депутати прийняли рішення №735 від 09.08.2022 «Про перейменування вулиць», згідно якого вул. Пушкіна перейменовано на вул. Церковну, вул. С.Тудора – на вул. Михайла Левенця, вул. 8-го Березня – на вул. Юліана Чорнія, вул. Дружби – на вул. Бастіонну, вул. Бічна Перемоги – на вул. Червоної калини, вул. Миру – на вул. Волонтерську. Але, з якихось причин, таблички з новими назвами ще й до нині не встановлено на фасадах будинків. Хоча, як зазначено у вищенаведеному документі, контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну депутатську комісію ради з гуманітарних питань, все ж, схоже, депутати не провели належної роботи із мешканцями вулиць, зазначених у рішенні.

Можливо у служб, які займаються обслуговуванням міста, не вистарчає коштів на виготовлення та встановлення табличок з новими назвами вулиць на будинках комунальної власності, але залишається незрозумілим, чому власники розкішних приватних будинків, образно кажучи, не зітруть цю «ганебну пляму» на обличчі рідної вулиці?. Адже дехто із них свого часу власним коштом виготовив якісні, в певній мірі навіть художні, таблички для власної оселі. Та, наскільки на сьогоднішній день є доречною табличка з назвою «вул. С.Тудора» в обрамленні символів України – Герба і Державного прапора?

До речі, мешканці вищезгаданих вулиць добре знають їх нові назви, бо про це зазначено у квитанціях на оплату комунальних послуг, які надходять щомісячно, але змінювати їх чомусь не поспішають.

Михайло Шишка, журналіст, спеціально для Leopolis.news

Фото автора