logo
03/05
2 ...

Місто закупить спортивну форму та інвентар для ветеранської футбольної команди «Pokrova Lviv AMP»

22-01-2024 16:02467

Місто закупить спортивну форму та інвентар для ветеранської футбольної команди «Pokrova Lviv AMP»
Фото: ЛМР

Перша в Україні футбольна команда ветеранів, які отримали ампутації внаслідок воєнних травм, отримає підтримку від Львова. Зі слів керівника управління спорту Антона Нікуліна, місто закупить спортивну форму та інвентар для тренувань футболістів. Також члени команди зможуть безкоштовно тренуватись у фітнес-залах Львова, в рамках міської програми підтримки ветеранів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Водночас, команда «Pokrova Lviv AMP» виходить на міжнародний рівень і найближчим часом візьме участь у польській футбольній лізі. Про це на вихідних на презентації команди розповіли самі футболісти.

Першу футбольну команду ветеранів з ампутаціями створили у Львові з ініціативи отців-салезіян і тренера Богдана Мельника. Нині у команді «Pokrova Lviv AMP» 14 учасників, це колишні військовослужбовці, які отримали травми на війні, пройшли лікування і зараз на реабілітації.

Як розповів керівник управління спорту Львівської міськради Антон Нікулін, місто активно підтримуватиме команду ветеранів і сприятиме її розвитку.

«Управління спорту Львівської міської ради буде надійним партнером для команди. Ми будемо закуповувати для них спортивну форму та інвентар для їхніх тренувань. Ми, як місто, будемо організовувати їм виїзд за кордон, тому що вони братимуть участь в польській лізі. Також через нашу програму безкоштовного надання фітнес-залів для військовослужбовців та членів сімей загиблих, члени команди можуть безкоштовно тренуватися у фітнес-залах Львова.

Дякую отцям-селезіянам та тренеру Богдану за надані можливості для учасників команди. З тією професійною командою і з тими людьми, яких я бачу, починаючи від реабілітологів і закінчуючи тренерським складом, я впевнений, що ця команда буде одна з лідерів. А ми у Львові будемо вболівати за їхній успіх», – розповів Антон Нікулін.

У команді не лише львів’яни, це фактично збірна з усієї України.

«Зараз команда тренується у форматі спортивних зборів: учасників скликають, вони 3-4 дні працюють, а потім роз’їжджаються. Наразі такий формат, але в майбутньому вони планують постійно бути разом, тренуватись, щоб це був максимально професійний колектив. 

Ми пишаємось тим, що ця команда зародилась саме у Львові, і ми будемо їх максимально підтримувати», – зазначив Антон Нікулін.

До слова, футбольний клуб «Pokrova Lviv AMP» є базовою командою національної збірної України з футболу серед гравців з ампутацією кінцівок, яка восени посіла друге місце в Лізі Націй-2023.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news