logo
01/05
30/04
29/04
2 ...

Збитки на 600 тис. грн на закупці генераторів для закладів освіти: на Стрийщині судитимуть керівника КП

22-01-2024 17:401945

Збитки на 600 тис. грн на закупці генераторів для закладів освіти: на Стрийщині судитимуть керівника КП
Фото: Львівської обласної прокуратури

Прокурори Стрийської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника комунального закладу освіти однієї із сільських рад Стрийського району.

Як інформує відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, йому інкримінують розтрату бюджетних коштів у великих розмірах та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України). 

Слідством встановлено, що директор комунального закладу освіти розтратив бюджетні кошти при закупці 6 генераторів для навчальних закладів за завищеними цінами. 

Попередньо, у грудні 2022 року за результатами тендеру між комунальним закладом освіти та товариством було укладено договір про закупівлю джерел резервного живлення. 

Однак в угоді містилися завідомо недостовірні відомості – ціни на генератори не відповідали ринковим. У свою чергу підозрюваний неправомірно погодив офіційний документ. 

У подальшому, згідно з договором з місцевого бюджету було перераховано кошти суб’єкту господарювання. 

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на понад 600 тис. грн. 

За клопотання прокурора накладено арешт на вилучене майно. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції №2 Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління СБ України у Львівській області.

Leopolis.news