logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

У Львові стартувала Міжнародна конференція «Музей — платформа суспільного діалогу»

24-10-2019 12:29582

У Львові стартувала Міжнародна конференція «Музей — платформа суспільного діалогу»
Фото: ЛОДА

Львівський історичний музей уже вдруге організував Міжнародну наукову конференцію «Музей — платформа суспільного діалогу», участь у якій взяли фахівці з різних міст України та інших країн.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Конференція має на меті об’єднати зусилля музейників у висвітленні найактуальніших проблем музеєзнавства, музейного менеджменту, вивченні та обміну досвідом у галузі комплектування та вивчення фондових колекцій, розробці нових напрямів науково-дослідної, науково-експозиційної та науково-освітньої роботи.

«Формування особистості шляхом розвитку духовності та збереження своєї ідентичності важливі не лише для зростання людини, а й для розвитку держави. Фахівці музейної, театральної, бібліотечної справи знають це краще за інших. Міжнародна наукова конференція дасть змогу почерпнути багато нового, обмінятися досвідом та напрацювати нові шляхи у розвитку музейної справи. А влада зі свого боку буде допомагати у реалізації спільних проектів, адже культура не повинна фінансуватись за залишковим принципом. Ентузіазм та ініціативність повинні бути чимось підкріплені. Влада зобов'язана подавати сильну руку тим людям, які стоять на сторожі розвитку нашої духовності», - зазначив під час вітального слова заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко.

В межах конференції відбудуться панельні дискусії, презентації та лекції.

«Нове століття і нова суспільно-політична ситуація ставить перед нами нові виклики. Музейники також повинні переформатуватись та йти в ногу з часом, адже музеї мають великий вплив на формування свідомості. Так чи інакше, ми намагаємось триматися об'єктивності та висвітлювати різні вектори розвитку подій. У Львові вдається знаходити порозуміння людям, які роблять одну справу, будуючи незалежну, сильну державу», - наголосив директор Львівського історичного музею Роман Чмелик.

Львівський історичний музей організовує конференцію щороку, зосереджуючись як правило, на розвитку музейної справи у самому Львові, цього року формат дещо змінили, розширили діапазон питань та залучили до конференції іноземних фахівців.

Leopolis.news