logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
2 ...

Олену Зеленську зацікавила ідея з шкільними дієтологами у Японії

24-10-2019 12:40248

Олену Зеленську зацікавила ідея з шкільними дієтологами у Японії

У рамках особистої програми під час робочого візиту Президента України до Японії дружина Глави держави Олена Зеленська відвідала молодшу школу Когай, у якій навчаються діти з першого до шостого класу.

Її зустрічав директор, працівники закладу та першокласники, інформує прес-служба Зеленського.

Олена Зеленська обговорила зі шкільним дієтологом особливості дитячого харчування в Японії. Зокрема, їй розповіли про те, що дітей у місцевих школах годують обідами, які за державними нормативами становлять третину від денної норми їжі дитини. У кожній школі обов’язково є дієтолог, котрий відповідає за збалансовану систему харчування.

«Наявність дієтолога у школі дуже важлива, і мені хотілося б, щоб це втілили й в Україні», – зазначила дружина Президента.

 

Їй показали приміщення, у якому готують обіди: зайти туди неможливо, адже на кухні дотримуються суворих санітарних норм. Працівники потрапляють всередину у змінному одязі та в масці.

 Особливий інтерес в Олени Зеленської викликало питання про те, як харчуються діти з алергією. Дієтологи консультують батьків школярів щодо індивідуальної харчової непереносимості. На початку кожного місяця працівники школи надсилають батькам меню, щоб вони могли проконтролювати харчування дитини.

Обідають учні просто у класі, причому діти беруть активну участь у процесі підготовки та прибирання: є чергові, які роздають їжу та наводять лад у школі. Це є обов’язком кожного учня, адже виховує в них дисциплінованість.

Олена Зеленська також відвідала уроки фізичної культури та дізналася, що тут діти також максимально залучені до процесу: вони вимірюють час, за який їхні однокласники складають нормативи, та записують результати. Це допомагає відчути власну відповідальність і навчитись піклуватися про інших.

Leopolis.news