logo
03/05
2 ...

В одній із шкіл Самбірщини за майже 2,5 млн грн замінили систему опалення

25-01-2024 18:12504

В одній із шкіл Самбірщини за майже 2,5 млн грн замінили систему опалення
Фото: ЛОВА

Завдяки реалізації «Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки» торік у Верхньогусненському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ст. – закладі дошкільної освіти Боринської селищної ради провели заміну системи теплопостачання.

Про це повідомляє пресслужба ЛОВА.

Верхньогусненський ЗЗСО був збудований ще у 1965 році. Енергозатрати на теплопостачання були значними. Тому в рамках зазначеної Програми у закладі замінили систему опалення, встановили 2 енергоефективні твердопаливні котли та насоси, частково замінили теплотрасу.

Боринська селищна рада подала проект із заміни системи опалення у Верхньогусненському ЗЗСО у департамент паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА.

Пройшовши всі необхідні етапи, у жовтні 2023 року розпочали роботи із заміни системи опалення, на що загалом скерували 2,4 млн гривень, з яких кошти обласного бюджету склали 1,5 млн грн та кошти громади – 0,9 млн грн.

«Впровадження таких заходів створює комфортні умови в приміщеннях бюджетних установ територіальних громад, економлячи при цьому кошти та енергоресурси», - зазначив директор департаменту Богдан Кейван.

Нагадаємо, загалом у 2023 році з обласного бюджету для 19 територіальних громад виділили понад 21,5 млн грн на заходи з реконструкції та капітального ремонту зовнішніх теплових мереж, внутрішніх систем опалення, заміни котлів на енергоефективні на об’єктах соціальної інфраструктури.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news