logo
03/05
2 ...

На борту Іл-76 мали бути VIP-персони рф, але їм заборонили летіти – ГУР

25-01-2024 15:36589

На борту Іл-76 мали бути VIP-персони рф, але їм заборонили летіти – ГУР
Фото: РБК-Україна

На борту літака Іл-76, який 24 січня  впав у Бєлгородській області рф, повинні були перебувати російські військово-політичні VIP-представники, але в останній момент спецслужби заборонили їм сідати на борт.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, повідомляє «Радіо Свобода».

«В останній момент фсб фактично наказало їм не сідати на цей борт і скористатися іншими видами транспорту… Це інформація була з’ясована в рамках нашої оперативної роботи вже після того, як подія сталася», — сказав Андрій Юсов.

За його словами, прізвища цих російських VIP-персон, які мали бути на борту, вже відомі і їх представлять в межах міжнародного розслідування.

Представник ГУР також повідомив, що представників російського МНС, які прибули на місце падіння літака, фактично вигнали представники фсб і російські військові.

«І їм не дали здійснити огляд місця цієї трощі. Ці та інші факти вказують на можливість зумисних дій держави-агресора. Ми розуміємо, що мова йде про життя наших оборонців і важкий емоційний стан родичів, саме тому коментарі і офіційна позиція відбувається максимально виважено з урахуванням цих обставин», — додав Андрій Юсов.

Як повідомляли, 24 січня у Бєлгородській області рф впав військовий літак Іл-76. 

У Генштабі неофіційно заявляли, що цей літак перевозив ракети для ЗРК С-300.

Після падіння російського Іл-76 у рф заявили, що у ньому нібито перебували десятки українських військовополонених, яких везли на обмін

Через кілька годин після появи інформації про падіння Іл-76 Генштаб ЗСУ оприлюднив заяву, в якій натякнув, що цей літак був військовою ціллю і перевозив боєприпаси для російської армії.

ГУР констатувало, що запланований на 24 січня обмін не відбувся, водночас відомство зазначило, що не володіє даними, чи перебували українські полонені на борту. 

СБУ відкрила провадження через падіння Іл-76 у рф

 

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news